[1]
[2]
[3]
[4]Garda, nedaudz kraukšķīga pamatne ar gardu, saldenskābu ogu pildījumu.
Sastāvdaļas (20 cm)
Pamatnei⠀
200 gr auzu pārslas
30 gr sviests (vai kokosriekstu eļļa)
30 gr sīrups/vai cits saldinātājs (es izmantoju šo: https://dietstore24.com/lv/saldinataji/sukrin-syrup-caramel-karamelu-sirups-450-g – tikai 149 kcal/100 gr)
~20-30 gr karsts ūdens⠀
Pildījums
400 gr ogas (man meža mellenes+avenes)
25 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs (pēc nepieciešamības, atkarībā no ogu skābuma)
Pagatavošana
1. Auzu pārslas virtuves kombainā sasmalcina.
2. Pievieno sīrupu un izkausētu sviestu vai eļļu un pakāpeniski pievieno karstu ūdeni. Masai nav jābūt lipīgai, bet saspiežot plaukstās: to var “salipināt” kopā.
3. ~5 gra atstāj, ko uzkaisīt ogām pa virsu, bet pārējo liek formā un ar pirkstiem piespiežot veido tartes formu ar sānu maliņām.
4. Ieliek uz 15 minūtēm 175-180 grādos cepeškrāsnī.
5. Kamēr pamatne cepas gatavo pildījumu: ogas samaisa ar saldinātāju un kukurūzas cieti
6. Izņem pamatni, liek pa virsu sajauktās ogas un pārkaisa ar atlikušajām auzu pārslu drumstalām.
7. Liek atpakaļ cepeškrāsnī ~25-30 minūtēm.
8. Izņem, atdzesē un bauda!
Uzturvērtība visai porcijai ( 725 gr) OB = 32,4 gr, OH = 175,8 gr, T = 40,9 gr, Kcal = 1254
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,5 gr
Oh = 26 gr
T = 5,7 gr
Kcal = 178
⠀