[1]
[2]Gardi, ērti, veselīgi ir šādas pusdienas paņemt arī līdzi uz darbu, vai ceļā, kad apnikusi vārītā vistas fileja ar graudaugiem, dārzeņiem. 3 in 1! Kāpēc ne? Sarēķinot visu šo porciju vidēji uz 4 ēdienreizēm: 150 gr vistas fileja katrā ēdienreizē, 50 gr kuskuss, un 200 gr dārzeņi).
Sastāvdaļas
4 olas
600 gr vistas fileja
800 gr ķirbis
3-4 palielas ķiploka daiviņas
Sāls, pipari, garšvielas
200 g pilngraudu kuskuss (var izmantot jebkurus citus graudaugus)
50 gr krēmsiers “Latgale”
300 g karsts ūdens
Pagatavošana
1. Vistas fileju samaļ virtuves kombainā.
2. Pievieno turpat olas un sakuļ vēlreiz.
3. Sasmalcina arī ķirbi, ķiploku.
4. Kuskusu aplej ar verdošu ūdeni, uzliek virsū traukam šķīvi un atstāj uzbriest.
5. Vistas filejai pievieno ķirbi, kuskusu, krēmsieru, garšvielas, visu sajauc, veido kotletes (es uzreiz sadalīju 16 gab: katrai dienai pa 4 gab) un liek uz cepamā papīra, vai silikona paklājiņa. Un cep ~50-60min , ~ 175 -180 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai (2170 gr) OB = 206 gr, OH = 180 gr, T = 53gr, Kcal = 2020
Uzturvērtība 1 dienas pusdienām ( 4 gab) OB = 51,4 gr, OH = 45,1 gr, T = 13,2 gr, kcal = 505
Uzturvērtība 1 gab OB = 13 gr, OH = 11,3 gr, T = 3,3 gr, Kcal = 127
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,5 gr
OH = 8,3 gr
T = 2,4 gr
Kcal = 93