[1]
[2]
[3]Man bija labs iemesls, lai uzburtu kādu jaunu, gardu kūciņu, Un, jā tas notika! Šī tortīte pārspēj visas manas līdzšinējās. Fantastiski garda! Ir vērts nedaudz padarboties, lai pēc tam baudītu kaut ko tik gardu! Turklāt, ar tik draudzīgām kalorijām.
Sastāvdaļas 2 ripām
120 gr olu baltums ( jeb 3 olu baltumi, 2-us dzeltenumus izmantosim krēmam)
180 gr pūdercukurs (vai cukurs)
120 gr lazdu rieksti (grauzdēti)
10 gr kakao
35 gr kartupeļu ciete
Piena vaniļas krēmam
500 gr piens
2 olu dzeltenumi (vai 1 ola)
40 gr kukurūzas ciete
Vaniļa, saldinātājs (var nelikt, jo bezē būs salds)
Šokolādes krēmam
500 gr svaigais siers Ricotta (Galbani vai Ghidetti, kas ir 11%, vai Maximās nopērkamais 6% Lago Maggiore)
10 gr kakao
100 gr melnā šokolāde (vai saldinātājs, bet kakao, tad liek 20 gr)
Maliņām 3 gab Selgas šokolādes cepumi (30 gr)
Pagatavošana
1. Sasmalcina riekstus (tiem noteikti jābūt atdzesētiem, ja paši grauzdējiet mājās)(es ielieku maisiņā, dvielī un ar gaļas āmuriņu sadauzīju. Citi kapā ar nazi)
2. Ieslēdz cepeškrāsni 150 °C temperatūrā režīmā ar ventilatoru. Sagatavo cepamo plāti: uz cepamā papīra uzzīmē 2 apļus, cepamo papīru var nedaudz ietaukot, lai vieglāk pēc tam noņemt bezē ripas ).
3. Olu baltumus tīrā un sausā lielā bļodā sāk putot, pievienojot šķipsniņu sāls. Kad masa kļūst balta un bieza, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kakao un puto stingru bezē mīklu.
4. Beigās iemaisa kartupeļu miltus un sasmalcinātos riekstus.
5. Ar karoti bezē masu izdala vienādās daļās uzzīmētajos apļos. Virsu nogludina.
6. Liek plātis ar bezē ripām cepeškrāsnī, pēc 15 minūtēm samazina temperatūru līdz 110 °C un cep vēl ~ 1 stundu, pēc tam biskvītus atstāj uz nakti lēni atdzist cepeškrāsnī.
Gatavo krēmus
1. Pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cieti, vaniļu,saldinātājiem. Masu visu laiku maisot/kuļot to karsē, līdz tā paliek bieza. Izlej traukā un ļauj atdzist.
2. Svaigo sieru Ricottu sajauc ar izkausētu šokolādi, kakao.
Liek pirmo bezē ripu un klāj pa virsu atdzisušo piena-vaniļas krēmu. Liek virsū otru ripu. Tai pa virsu un apkārt smērē šokolādes krēmu. Maliņas aplīmē ar sasmalcinātiem Selgas šokolādes cepumiem.
Virsu dekorē pēc sirds patikas.
Uzturvērtība visai tortei (1681 gr, bez augšas dekorējumiem) OB = 83 gr, OH = 380 gr, T = 200 gr, Kcal = 3640
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5 gr
OH = 22,5 gr
T = 12 gr
Kcal = 216