[1]Ļoti gardi un sātīgi. Recepte noteikti noderēs arī jau pavisam drīz gaidāmajiem vēsiem rudens vakariem.
Sastāvdaļas
2 vistas filejas (600 gr)
1 paprika (185 gr)
1 sīpols (80 gr)
1 svaigs chilli pipars (vai čilli pārslas, vai pulveris, bet, ja nepatīk asi ēdieni, šo var nelikt)
2-3 ķiploka daiviņas (17 gr)
2 bundžas konservētas sarkanās pupiņas (RIMI 2 x 225 gr netto)
1 konservēta kukurūzas (295 gr netto) bundža (RIMI)
Konservēti cherry tomāti savā sulā (RIMI, 680 gr netto)
20 gr kukurūzas ciete (var nelikt, man gribējās tumīgāku)
Sāls
~3-5 gr eļļa
~20 gr dilles
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež strēmelītēs (es to pirms tam biju iepriekšējā vakarā iemarinējusi adžikā um sinepēs), un liek pannā cepties (nelieto eļļu, tvaicē). Pēc laiciņa, pievieno sagrieztu papriku. Atsevišķā pannā apcepu nelielā sīpolu un ķiploku (tad tie ēdienam piedod īpašu garšu), bet var arī necept un pievienot uzreiz pie gaļas un paprikas. Vēl pēc laika pievieno nokāstas un noskalotas pupiņas, tomārtus un konservēto kukurūzu. Ļauj visam minūtes 10-15 tvaicēties un beigās pievieno (ja vēlas) kukurūza cieti. Pašās beigās iemaisa dilles.
Uzturvērtība visai porcijai (2352 gr) OB = 196,7 gr, OH = 205,4 gr, T = 37,2 gr, Kcal = 1751
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 39,3 gr, OH = 41 gr, T = 7,4 gr, Kcal = 350
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 49,2 gr, OH = 51, gr, T = 9,3 gr, Kcal = 438
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 66 gr, OH = 68,5 gr, T = 12,4 gr, Kcal = 584
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,3 gr
OH = 8,7 gr
T = 1, 5 gr
Kcal = 74,4