[1]Šogad meži pilni ar baravikām. Arī es neliedzu sev šo prieku. Viens no gardajiem ēdieniem, kas tapa no šīm lieliskajām dabas veltēm: lieliska biezzupa. Tik garda, ka gribas vēl un vēl. Un ēst to var nebaidoties pieņemties svarā, jo palūkojiet uz gala rezultātu: kcal daudzums tai taču ir tiiik niecīgs!
Sastāvdaļas
1/4 no ķirbja (866 gr)
1 ziedkāposts (879 gr)
1 sīpols (70 gr)
2 lieli burkāni (300 gr)
400 gr baravikas
170 gr kausētais siers “Dzintars”ar zaļumiem (7,5%)
1700 gr ūdens
50 gr pētersīļi, dilles
Garšaugu sāls, ķiplokpipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Nomizo un sagriež ķirbi, sadala rozetēs ziedkāpostu. Liek dārzeņus katlā, pielej ūdeni, pievieno garšvielas un liek sautēties līdz tie mīksti. Pa to laiku sagriež sēnes, sīpolu un sasautē. Sablendē dārzeņus, pievieno kausēto sieru un maisot (lai nepiedeg) uzvāra. Pievieno ar sīpolu sasautētās baravikas, zaļumus.
Ideālas, sātīgas, tajā pašā laikā ļoti vieglas un mazkaloriskas vakariņas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 4365 gr) OB = 73 gr, OH = 113 gr, T = 23,6 gr, Kcal = 942
Uzturvērtība 100 gr
OB= 2 gr
OH = 3 gr
T= 3 gr
Kcal = 26