- ĒD UN SPORTO! - https://www.edunsporto.lv -

Vistas filejas desiņas

[1] [2]Kad apnīk, līdz nāvei apnīk tievējot ēst vienkārši vistas fileju, tad padaram to par gardum gardām “desiņām”.
Sastāvdaļas
500 gr vistas fileja
1 ola
1 mazs sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
30 gr adžika
~ 50-70 gr piens
1 tējkarote kartupeļu ciete
Sāls, pipari, garšvielas pēc patikas
Pagatavošana
Virtuves kombainā liek sagrieztu vistas fileju, sīpolu, ķiploku, olu, pienu un visu samaļ “putrā”. Pievieno cieti, adžiku, garšvielas un vēlreiz visu sablendē. Jāsanāk pašķidrai masai, kuru var izspiest no konditorejas maisiņa. Uzkarsē pannu, minimāli iesmērē ar eļļu un ar konditorejas maisiņa palīdzību (vai vienkāršu ņem parastāko maisiņu, kuram nogriež galu) izspiež uz pannas “desiņas”. Man sanāca 8 “desiņas”. Apcep no abām pusēm. Viens un divi un gatavs!
Piedevās svaigi dārzeņu salāti un avokado-ķiploku-zaļumu mērcīte, vai asāku izjūtu cienītājiem asā adžika.
Uzturvērtība visai porcijai ( 720 gr) OB = 130,8 gr, OH = 17,7 gr, T = 23,3 gr, Kcal = 761
Uzturvērtība 1 gab OB = 16,4 gr, OH = 2,1 gr, T = 2,9 gr, Kcal = 95