Veselīgs un nu, ļooti gards  našķītis.
Sastāvdaļas
75 g pilngraudu auzu pārslas
100 g vājpiena biezpiens
1 apelsīns ar visu mizu
Kanēlis
2 olas
100 g olu baltumi
50 g dateles
50 g dzērvenes
25 g rozīnes
25 g žāvētas plūmes
25 g aprikozes
25 g vīģes
25 g lazdu rieksti
25 g valrieksti
Pagatavošana
1. Olas, olu baltumus saputo ar biezpienu.
2. Apelsīnu kārtīgi nomazgā un sagriež ar visu mizu un pievieno klāt biezpiena olu masai.
3. Pievieno rozīnes un dzērvenes. Sagriež smalki pārējos augļus un pievieno masai.
4. Visu samaisa un klāj uz plāts uz cepampapīra. Stingri saspiež un pieblietē.
5. Cep ~150 grādu tempatūrā ~minūtes 40, (kamēr paliek brūna virsma un cepums paliek stingrs).
Atdzesē- griež mazākos gabaliņos (kā cepumus), vai lielākos ( kā musli batoniņus), pēc izvēles.
Uzturvērtība visai porcijai (793 g) OB = 60 g, OH = 207 g, T = 49 g Kcal = 1532
Uzturvērtības 100 g
OB = 7,5 g
OH = 26 g
T= 6,1 g
Kcal = 193