Sen nebija nekas ar zivtiņu bijis. Šoreiz jūsu uzmanībai īpaši gards, sulīgs un veselīgs pīrāgs ar lasi.
Sastāvdaļas
150 gr vājpiena biezpiens
100 gr samaltas piecgraudu pārslas (var izmantot parastās)
1 ola
50 gr krējums 12 %
Sāls
1 tējkarote cepamais pulveris
Pildījumam
1 paprika (236gr)
45 gr puravs
1 neliels tomāts (104 gr)
50 gr zaļumi (loki, dilles)
100 gr m/s lasis
Pārliešanai
2 olas
100 gr piens
25 gr 12% krējums (var iztikt)
50 gr siers Spēkavīrs vai 10%
Sāls, garšvielas
Pagatavošana
Biezpienam pievieno olu baltumu, samaltas pārslas, sāli un samīca mīklu. Liek formā un veido pīrāga formu ar sānu maliņām. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtem 180 grādos.
Gatavo pildījumu: sagriež dārzeņus, lasi un visu ber pīrāga apakšā. 2 olām pievieno pienu un sakuļ. Masu pārlej dārzeņiem un lasim. Liek cepeškrāsnī un cep ~40-45 minūtes 180 grādos.
Visas porcijas ( 799 gr) uzturvērtība : OB = 61 gr, OH = 28 gr, T = 39,2 gr, Kcal = 703
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,6 gr
OH = 3,5 gr
T = 4,9gr
Kcal = 88