“Cielaviņa”
Kuram gan negaršo Cielaviņa? Protams, gandrīz visiem. Arī man. Tādēļ cepu pati savu, lai arī ne paviam veselīgu, bet ar gandrīz 2x mazāk kcal gan.
Sastāvdaļas ripām
4 olu baltumi (160 gr)
1 glāze cukurs (200 gr)
1 glāze lazdu rieksti (200 gr)
2 ēd.k ciete ( 60 gr)
Tortes krēms „ŠARLOTT”
200 gr melnā šokolāde 70%
150 gr cukurs (vai saldinātājs)
250 gr siers Riccotta vai svaigo krēmu “Philadephia”,
180 gr vājpiena biezpiens
1 paciņa (15 gr) vaniļas cukura
Dekorēšanai tortes malām:
~150-200 gr grauzdēti un karamelizēti zemes rieksti
Dekorēšanai virsmai:
Baltā un melnā šokolāde.
Pamatnes pagatavošana
Saputo stingrās putās olu baltumus. Pamazām pievieno cukuru. Beigās pievieno kartupeļu cieti. Sadrupina smalkāk lazdu riekstus. Uzmanīgi olu baltumu masā iecilā riekstus. Uz cepamā papīra uzzīmē divus riņķus apmēram 18cm diametrā un izliek masu uz tiem. Iesākumā plāti ar bezē masu liek 170grādu sakarsētā krāsnī uz 20 minūtēm plīts apakšā. Pēc tam samazina uz 120 grādiem, plāti novieto pa vidu un turpina cept vēl ~1h 40 minūtes. Ielāgojiet! Plāksnes cepoties dubultosies apjomā! Gatavas plāksnes atstāj atdzist cepeškrāsnī līdz otram rītam.
Krēma pagatavošana:
Karstā ūdens peldē izkausē 200 gr melno šokolādi.
Riccotta sieru saputo ar 150 gr cukuru (vai saldinātāju) pievieno vājpiena biezpienu, vaniļas cukuru, vēlreiz visu kārtīgi saputo. Pievieno izkausētu šokolādi. Samaisa krēmu ar kuru pārsmērē vienu bezē plāksni, liek virsū otru, apsmērē virsu, sānus. Malas dekorēju ar zemesriekstiem, pa virsu izkausēta melnā šokolāde ar baltās šokolādes svītriņām.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8
OH = 39
T = 24
Kcal = 393
Atbildēt