Manuprāt, šis priekš manis ir kaut kas wouu! Jo šī ir lieliska alternatīva visām  veikala “doktordesām”un kūpinātajiem šķinķiem.Mazliet ir ķēpa un laiku prasa, bet tas ir tā vērts. Iesaku!
Sastāvdaļas
1 vistas fileja (280 gr)
3 nelieli vistas šķinņķīši (477 gr) Es  šoreiz nopirku RIMI jau bez ādas un kauliņa.
12 gr ķiploks, sīpols
30 gr želatīns
50 ml ūdens
2 ēdamkarotes  svaigu biešu sula
10 melnās, 10 zaļās olīves bez kauliņa (73 gr)
80 gr paprika (krāsaina)
20 gr dilles
Sāls, garšvielas (smaržīgie pipari, lauru lapas, melnie pipari) Te nevajag baidīties no pikantākām garšvielām, jo vistas gaļa ir samērā maiga.
1 tukša plastmasas pudele ( man bija 1 litra Talsu kefīra pudele, tā ir gluda)
Pagatavošana
Vistas fileju un šķinķīšus sagriež smalkāk un liek vārīties, pievienojot ķiploku, sīpolu, garšvielas. Gatavu gaļu (ar visiem sīpoliem,ķiplokiem) izņem, buljonu  nokāš. Buljons sanāca kaut kur 500 ml. Smalki sarīvē bieti un nospiež sulu.Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.
Gaļu liek virtuves kombainā un pielejot kādus 350 ml buljona, biešu sulu sablendē/saputo viendabīgā masā. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē. Aplej to ar atlikušo buljonu un pievieno gaļas masai virtuves kombainā. Vēlreiz visu saputo. Pievienos smalki sagrieztu papriku, olīves un zaļumus. Uz lēniem apriezieniem to iemaisa gaļas masā. Masu (tā sanāca diezgan pašķidra-ja bulona būs par maz, desa būs pasausa) lej pudelā, kurai pirms tam nogriež galu.Liek ledusskapī līdz rītam sastingt. No rīta varam baudīt gardas desmaizes!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1042 gr) OB = 177,6 gr, OH = 7,6 gr, T = 64,9 gr, Kcal = 1318
Uzturvērtība 100 gr
OB = 17 gr
OH = 0,7 gr
T = 6,2 gr
Kcal = 126,4

Neticami, vaine? Desa ar tādu uzturvērtību – un bez jebkādām ķīmiskām piedevām un e-vielām.