Cepti dārzeņi garšvielās
Pēc svētku atslodze turpinās. Šoreiz ar gardiem, pikantiem dārzeņiem. Un atzīstos: esmu iemilējusies šajā receptē! Gatavoju šodien jau 3-reizi! Iesaku viennozīmīgi. Tikai jāskatās, lai ceptie dārzeņi ir pēc cietības vienādi. Cukini, vai kabacis ar bieti neies kopā: biete ilgi cepas…
Sastāvdaļas
1 saldais kartupelis (300 g), vai burkāni
1 biete (300 g)
1 kālis (300 g)
1 selerija (300 g)
Garšvielu mērcei
30 g eļļa
60 g garšvielu etiķis (es liku aveņu)
25 g ķiploki ( vesela galviņa gandrīz)
Sāls, pipari, garšaugi
Pagatavošana
Dārzeņus nomizo. Sagriež palielos gabalos. Sajauc mērcīti atseviškā traukā. Atstāj 1/3 daļu mērcītes, lai pēc tam, kad dārzeņi būs gatavi tos vēlreiz samaisītu ar atlikušo mērcīti.Tādējādi tie kļūs skaisti un spīdīgi. Liek cepties 230 grādos ~45 minūtes. Lai labi garšo!
Visas porcijas uzturvērtība ( 1315 g) OB = 17,9 g, OH = 138,7 g, T = 31,5 g, Kcal = 909
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 8 g, OH = 69,4 g, T = 15,8 g, Kcal = 455
Atbildēt