Omlete “Japāņu gaumē
Jau sen gribēju ko šādu pamēģināt. Un, teikšu tā: ir fantastiski laba tā omlete “japāņu gaumē”! Nedaudz jāiepraktizējas, bet ir tā vērts.
Sastāvdaļas
4 olas
50 gr olu baltums
30 gr piens
30 gr burkāns
30 gr paprika
Dilles vai lociņi (krāsu varavīksnei…)
30 gr siers”Spēkavīrs” (vai 10%)
Sāls, pipari
Pagatavošana
Sarīvē sieru. Olām pievieno sāli, piparus un sakuļ ar pienu un olu baltumu. Pievieno smalki sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu papriku, zaļumus. Visu sakuļ un plānā kārtā uzlej uz pannas,kas nedaudz iemsērēta ar eļļu. Es uzliku arī vāku. Tiklīdz redz, ka apakša ir gatava, uzkaisa sarīvēto sieru un uzmanīgi ar lāpstiņu palīdzību pusi omletes sarullē. Uz tukšās pannas virsmas pielej klāt olu maisījumu (pirms var nedaudz iesmērēt ar eļļu) , uzliek vāku un atkal cep gatavu apakšu. Atkal uzkaisa sieru un sarullē. Un tā, kamēr visa olu masa izcepta. Sarullē un ņem nost. Mmm, un bauda un bauda…:)
Uzturvērtība visai porcijai ( 390 gr) OB = 45,2 gr, OH = 6,1 gr, T = 29 gr, Kcal = 468
Uzturvērtība 100 gr
OB=11,5 gr
OH=1,5 gr
T=7,4 gr
Kcal=120
Ineta, padalaies, lūdzu, kādas firmas pannas tev ir, kas tik smuki izcep un neko nepierauj klāt bez taukvielām>! Paldies
Pirms tam man bija Teflon panna. Tagad izmantoju šo: https://www.tvshopextra.lv/item/218/pannas-ar-keramisko-parklajumu-De-Gusto/
Izskatās garšīgi, un arī ir garšīgi. Iesaku visiem pamēģināt.
Paldies!