Šie salāti iederēsies uz jebkuru viesību galda! Man i TOP salāti Nr.1  Vienreizējs salikums,  garšīgi, sātīgi- no sirds iesaku jums tos pamēģināt  pagatavot!
Sastāvdaļas

1 bundža konservētas sarkanās pupiņas (220 gr)
1 bundža konservēta kukurūzas (295 gr)
165 g  paprika (man krāsaina: sarkana + oranža)
250 g tomātiņi
150 g zaļie lociņi (vai 75 g puravs + 75 g lociņi)
200 g romiešu salāti (vai citi cietāki salāti)
Mērcītei
250 g dabīgais jogurts  (es izmantoju dabīgo jogurtu Actifeel Greek style, šis ir mazāk skābs)
1 gatavs (mīksts) avokado (120 g)
1 buntīte kinza (koriandrs) (20-30 g)
Vai jebkuri citi zaļumi: dilles, pētersīļi,
1/2 laima sula
3 -4 (10 gr)ķiploka daiviņas
2-3 ēdamkartotes vīna etiķis
Sāls, pipari (citronpipari – atkarīgs cik pikantus vēlaties)
Pagatavošana
IETEIKUMS:  salātus ar mērcīti jaukt kopā pa porcijām tieši pirms ēšanas (tā tie neatsulojas tik ātri).
1. Pagatavo vispirms avokado mērci: kinzu salki sagriež, pievieno avokado, jogurtu, laima sulu, ķiploku, vīna etiķi, sāli piparus un kārtīgi sablendē viendabīgā masā. Garšu “pieregulē” pēc savām vajadzībām ar sāli, pipariem.
2.Sagriež plāni romiešu salātus, papriku, cherry tomātiņus, lociņus.
3. Visas sastāvdaļas liek bļodā un sajauc ar mērcīti.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1830 gr):  OB = 64,3 gr, OH = 128,6gr, T = 23 gr, Kcal = 1036,7
UIzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 21,4 g, OH = 42,9 g, T = 7,7 g, Kcal = 346 
Uzturvērtība 100 gr

OB = 3,5 gr
OH  = 7 gr
T = 1,2 gr
Kcal = 57

Es vēl papildus pievienoju 60 gr tīģergarneles, nu, tas vispār  bija “bomba”….:) Vakariņu porcija 300 gr salāti un 60 gr garneles: kopā 225 kcal.