Divas šīs metodes jums palīdzēs to paveikt, bet trešā – ir bezjēdzīga un nepareiza
1. metode: samazināt vienkāršos cukurus, bet palielināt cietes daudzumu, ja to pirms tam ēdāt maz un reti. Atteikšanās no cukura nenozīmē ATTEIKŠANOS NO OGĻHIDRĀTIEM. Saliktie ogļhidrāti – tie ir graudaugi, kartupeļi un pākšaugi. Tie sniedz lielisku sāta sajūtu un mazina tieksmi pēc saldumiem.
Šo stratēģiju savā darbā izmanto dietologi: ⠀”dozēts”daudzums salikto ogļhidrātu kopā ar olbaltumvielām un dārzeņiem. Plus iekļaujot diennaktī 400 gr augļi (stingri pēc ēdienreizēm).Neliels daudzums fruktozes nedaudz paaugstinās jutību pret insulīnu.
2. Otra metode: uz laiku samazināt fruktozes, cukura un cietes uzņemšanu. Insulīna rezistence pazudīs ātri, bet ir dažas nianses. Diēta ar samazinātu ogļhidrātu daudzumu ir diezgan skarba – ievērojot to ir reāla bada sajūta un to nāksies “remdēt” ar taukiem, kas savukārt var izraisīt holesterīna un svara paaugstināšanos. Un ilgstoša šāda metodes izmantošana var nojaukt menstruālo ciklu.
Pēdējā 3.metode ir nežēlīga un nestrādās (bet nezin kāpēc, cilvēki to kļūdaini tomēr izmanto): atteikšanās pavisam no graudaugiem, kartupeļiem, pākšaugiem, cietes, to vietā atstājot uzturā “veselīgos” augļus, dabīgos sīrupus un “veselīgos”saldumus no EKO veikaliņiem,  proteīna batoniņus, saldos sieriņus, medu un zefīru… Bet tie visi  ātri vien radīs problēmas ar svaru un insulīnu.

Respektīvi: nevajag atteikties no kartupeļiem vakariņās, lai to vietā apēstu “veselīgo”musli ar kefīru.