Vistas filejas pica (pannā) ar sieru, biezpienu un tomātiem
Kā jau gandrīz katru svētdienu gatavoju savas iemīļotās vistas filejas -ķirbja kotletes nākamajai darba nedēļai. Izdomāju, ka sen nav ēsta pica un pusdienās varētu pagatavot gardu veselīgo picu. No tās pašas vistas filejas un ķirbja. Domāts darīts. Ātri, garšīgi un veselīgi.
Sastāvdaļas
200 g malta vistas fileja (vai tītara fileja)(jau samaltu fileju var nopirkt Lidlā)
100 grķirbis (vai cits dārzenis,piem.burkāns, kālis)
40 g vājpiena biezpiens
1 neliels tomāts vai paprika (100 g)
40 g + 20 g siers 10% (vai cits liess siers)
Dilles, ķiploki, sāls, pipari
Pagatavošana
1. Vistas filejas maltajai gaļai pievieno sarīvētu ķirbi, ķiploku, sāli, garšvielas, visu sajauc un liek uz pannas – veido pankūku un apcep vāka no abām pusēm.
2. Kad tā gatava pa virsu liek: tomāta-siera (40 g) biezpiena-zaļumu maisījumu.
3. Beigās uzkaisa vēl atlikušos 20 g sarīvēta siera un uzliekot vāku ļauj vēl nedaudz pakarsēties, līdz siers izkūst.
Lieliska veselīga pica 2 personām, vai vienai..?
Visas picas (510 g) uzturvērtība
OB = 80 g
OH =11 g
T = 17,4 g
Kcal= 455
Uzturvērtība 100 g
OB = 15,6 g
OH = 2,1 g
T = 3,4 g
Kcal= 89
Atbildēt