Tas patiešām ir īsts atradums ātrai, gardai maltītei: RIMI pilngraudu tortiljas. Ko tikai ar tām nevar sadarīt! Šoreiz: viltus “čebureki” veģetāriešiem ar šampinjoniem, papriku un sieru…
Sastāvdaļas

1 pilngraudu tortilja (RIMI) 63 gr
100 gr paprika vai burkāns
100 gr šampinjoni
1 neliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 ola (olas dzeltenums pārsmērēšanai, olas baltums masai klāt)
50 gr siers Spēkavīrs (ja kāds neskaita kcal, tad var likt vairāk sieru, mazāk papriku…:)
Garšvielas pēc izvēles
Pildījumu var izvēlēties pēc sirds patikas – bet pievienojot sieru, jo tas saistīs.
Pagatavošana
Papriku, sīpolu sagriež smalki, šampinjonus šķēlītēs. Visu pannā zem vāka garšvielās izsautē. Atdzesē. Pievieno sarīvētu sieru. Atdala olas dzeltenumu un baltuma. Maliņas apsmērē ar olas baltumu. Pārējo olas baltumu pievieno dārzeņiem. Dārzeņus samaisa, liek uz puses tortiljas. Pārloka un ar dakšas palīdzību “aizlīmē” maliņas. Pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sēkliņām un liek cepeškrāsnī uz minūtēm 10-15, ~ 200 grādos. Var neizmantot olu-ne pārsmērēšanai, ne klāt likšanai, tāpat būs gardi un būs par ~90 kcal mazāk. Var apcept arī uz karstas sausas pannas zem vāka no abām pusēm kā šajā receptē: https://www.edunsporto.lv/?p=10542
Uzturvērtība visai porcijai (var dalīt uz 2…)
OB = 37 gr
OH = 44 gr
T = 21 gr
Kcal = 471