Burkānu kūka ar Ricottas-zemesriekstu krēmu (mikroviļņu krāsnī)
Mīļās, tik vienmēr gaidītās brīvdienas, kad varam sevi un savus mīļos palutināt ar ko īpašu. Šoreiz ar gardu, veselīgo burkānu kūciņu. Mazliet, nu, pavisam mazliet piepūles un top super veselīga, garda kūciņa. Pirmā atsauksme par kūciņu no pirmā ēdāja: bija superrr!
Sastāvdaļas
Biskvītam
1 ola
20 gr olu baltums (es izmantoju olu baltumu no 1 kg iepakojuma, kas nopērkams lielveikalos)
60 gr smalki sarīvēti burkāni
30 gr pilngraudu kviešu milti
1 tējkarote kanēlis
Saldinātājs pēc vajadzības
1/2 tējk.cepamais pulveris
Krēmam
100 gr svaigais siers Ricotta (11% – nopērkams RIMI)
30 gr zemesriekstu sviests
Saldinātājs, vai ~15 gr medus (garšojam, cik saldu gribam)
Krēma pagatavošana: kārtīgi sajauc svaigo sieru Ricotta ar zemesriekstu sviestu un saldinātāju.
Dekorēšanai
10 gr melnā šoko
~30 gr piens
10 gr valrieksti
Mērces pagatavošanai: mikroviļņu krāsnī izkausē (~1 min) melno šokolādi ar 30 gr piena.Pārlaista pār kūciņu.
Pagatavošana
Sarīvē smalki burkānu, pievieno olu, olu baltumu, kanēli, miltus, saldinātāju (ja vēlas) visu sajauc, liek masu traukā (es izmantoju platu krūzi ~10 cm diamentrā) un liek mikroviļņu krāsnī uz ~ 4 minūtēm. Izņem, atdzesē un sagriež trīs ripās. Ripas smērē ar sagatavoto Ricotta-zemesriekstu sviestu. Dekorē ar valriekstiem un melnās šokolādes mērcīti. Porcija pietiek 2 personām.
Uzturvērtība visai porcijai (gan ar šoko, gan valriekstiem)
OB = 27,3 gr
OH = 42, 5 gr
T = 43,4 gr
Kcal = 675
Ineta, sakiet, kādus miltus Jūs izmantojāt?
Nevaru ieraudzīt pie sastāvdaļām.
Paldies!
O, jā..nebiju pierakstījusi: šoreiz izmantoju 30 gr pilngraudu kviešu miltus.