Kūpinātas zivs – olu salāti ar zaļajiem lociņiem
Sen neko nebiju gatavojusi ar zivtiņu. Tad, nu, lūk, būs man no rītiem salāti/ “smēriņš” ar zivtiņu. Ātri, vienkārši un ļoti gardi.
Sastāvdaļas
4 vārītas olas
130 gr kūpināta zivs (jebkuru, izņemot lasi -man bija vilkzivs (zubatka), pērku tirgū)
60 gr zaļie lociņi, dilles
130 gr dabīgais jogurts
120 gr svaigais siers Ricotta (11%, pērku RIMI)
Garšvielas pēc izvēles, citronpipari
Pagatavošana
Olu un olu baltumus sarīvē, sasmalcina zaļumus, zivi, pievieno svaigo sieru, jogurtu, garšvielas. Samaisa un gatavs! Ātri, vienkārši un gardi! Lieto no rīta, pa dienu, vakarā, kad vien vēlies: uz maizītēm, galetēm, tortiljām, vai tin lavašā, vai liek groziņos – kā labāk patīk garšas kārpiņām. Visas porcijas uzturvērtība 798 kcal.
Uzturvērtība visai porcijai ( 655 gr) OB = 75 gr, OH = 23 gr, T = 45 gr, Kcal = 798
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,2 gr
OH = 3,6 gr
T = 5,2 gr
Kcal = 109
Atbildēt