Vakaros manu apetīti lieliski “glābj” dažādas biezzupas. Viens no iecienītākajiem variantiem ar ķirbi un dažādiem dārzeņiem. Ļoti diētiska,  bet tajā pašā laikā ļoti garda un sātīga. 
Sastāvdaļas

500 g riekstu ķirbis
500 g ziedkāposts
100 g brokolis
40 gr zaļās pupiņas
40 g seleriju kāti
30 g spināti
1 sarkanais čilli pipars
170 g  krēmsiers “Latgale”, vai  180 g  kausētais siers “Dzintars Baltija”
1700 g  ūdens
300 g vistas krūtiņa kūpināta (“Vārpa”, vai “Rubeņu”), vai  200 g kūpināta vistas gaļa (bez ādas), vai svaiga vistas gaļa)
Pagatavošana
1. Sagriež smalkāk un liek katlā visus dārzeņus, pielej ūdeni, pievieno un sautē līdz tie mīksti.
2. Pievieno garšvielas,  sagrieztu čilli, sablendē, pievieno kausēto sieru un maisot (lai nepiedeg) uzvāra.
3. Pievieno smalki sagrieztu vistas krūtiņu, samaisa, uzliek vāku un atstāj “nogatavoties”.

Uzturvērtība visai porcijai ( 3370 g) OB = 117 g, OH = 98 g, T = 37 g, Kcal = 1034
Uzturvērtība 1/4 no porcijas  OB = 29,3 g, OH = 24,5 g , T = 9,3 g, Kcal = 259
Uzturvērtība 100 g
OB= 3,4 g
OH = 2,8 g
T= 1 g
Kcal = 31