Sočņiki
Manas bērnības viens no mīļākajiem gardumiem “sočņiks”. Beidzot tam ir arī veselīgais variants.
Sastāvdaļas
1 ola
50 gr dabīgais jogurts
140 gr rīsu milti
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Vanilīns
Saldinātājs pēc ieskatiem
Pildījums
1 olas baltums (dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai)
200 gr vājpiena biezpiens
Vanilīns
Saldinātājs
Pagatavošana
Olu sakuļ ar jogurtu, saldinātāju, cepamo pulveri. Pievieno miltus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī. Biezpienam pievieno olu baltumu, saldinātāju un sablendē viendabīgā masā. Mīklu ņem, izrullē “desiņu” un sadala 6 vienādos gabaliņos. Saveļ bumbiņas, un liek uz plāts, veido plānus aplīšus, uz kuriem liek pa vidu pildījumu, pārloka uz pusēm, pārsmērē ar olas dzeltenumu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~20 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai 900 kcal. Tātad vienā 150 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,1 gr
OH = 24,4 gr
T = 2,8 gr
Kcal=181
Atbildēt