Laša biezzupa ar dārzeņiem un Piena spēku
Sastāvaļas:
Svaigs lasis (svaiga laša asaka izvārīta un atkaulota)
Piena spēks
Ķirbis
Puķkāposts
Paprika
Ķiploks, garšvielas
Pagatavošana:
Laša asaku izvāra, atkaulo.Dārzeņus izvāra un sabenderē. Pievieno Piena spēku (ja vēlas, protams, Piena spēka vietā var likt klāt kausēto sieru) – sablenderē vēlreiz un uzkarsē, bet neuzvāra. Vārīto, sasmalcināto lasīti var gan sablenderēt kopā ar dārzeņiem, gan pielikt klāt gatavai sablenderētai zupai gabaliņos.Es to sabenderēju kopā ar dārzeņiem.
Pagatavoju rudzu grauzdiņus: sagriezu rudzu rupjmaizes klaipiņu gabaliņos, bļodā ielēju eļļu izspiedu ķiplokus.Sagriezto maizi iebēru bļodā ar eļļu un ķiploku, samaisīju, uzbēru uz cepamā papīru un apkaltēju cepeškrāsnī.
Gatavs lietošanai!:)
Atbildēt