Auzu pārslu cepumi ar valriekstiem un upenēm
Kurš vēlas veselīgus un gardus auzu pārslu cepumiņus?
Sastāvdaļas
1 ola
150 gr pilngraudu auzu pārslas
100 gr vājpiena biezpiens
100 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
30 gr zemesriekstu sviests
30 gr valrieksti
60 gr saldētas upenes
Vaniļa, Saldinātājs pēc izvēles (man šoreiz bija vaniļas stēvijas ekstrakts: https://lowcarb.lv/lv/products/stevija-saldinatajs-ekstrakts-ar-vanilas-garsu-50-ml/) Patiesībā ir ļoti ok. Bet jāņem vērā, ka upene ir skāba oga…:)
Pagatavošana
Pārslas samaļ blenderī vai kafijas dzirnaviņās. Olu, paniņas/kefīru, zemesriekstu sviestu, saldinātāju un biezpienu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno auzu pārslas, sasmalcinātus valriekstus, iemaisa ogas un atstāj uz minūtēm 15. Ar karoti liek cepumus uz plāts un cep gatavus ~175-180 grādos. Vai cep kā plācenīšus uz karstas pannas no abām pusēm.
Uzturvērtība visai porcijai (8 cepumiem) ir 1285 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,5 gr
OH = 19,5 gr
T = 11 gr
Kcal = 231
Atbildēt