Veģetārās siera kotletes ar dārzeņiem
Laiku pa laikam “tīru” ledusskapi”. Tā arī šodien. Sanāca brīvs brītiņš… Ko es tur atradu starp visu pārējo? Tējas sieru ar iztecējušu termiņu un skumīgu kabaci… Ko ar to visu var izdarīt? Sacept kotletes…:) Kotletes veģetāriešiem. Arī man īstam gaļēdājam tās ļoti gāja pie dūšas.
Sastāvdaļas
3 olas
338 g jebkurš “Tējas siers (vai Jāņu/ķimeņu siers)
1 neliels kabacis ( 345 gr)
2 nelieli burkāni
70 g zaļie lociņi
40 g auzu klijas vai kuskuss, vai jebkuri citi graudaugi, vai milti (lai satur kopā kotleti un uzsūc lieko mitrumu no dārzeņiem)
Ķiploks, sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Sarīvē kabaci, uzkaisa sāli un noliek malā, lai atsulojas.
2. Sarīvē sieru, burkānus, izspiež ķiplokus, sagriež zaļos lociņus.
3. Kabacim nospiež lieko sulu un sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām.
4. Pievieno olas, klijas (graudaugus, vai miltus), samaisa, veido ar rokām kotletes un liek uz cepamās plāts.
Liek cepeškrāsnī un cep ~170 grādos gatavas, zeltainas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 995 gr) OB = 112,4 gr, OH = 56 gr, T = 57 gr, Kcal = 1204
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,3 g
OH = 5,6 g
T = 5,7 g
Kcal = 121
Atbildēt