Brokastu omlete ar tortilju
Sātīga, garda un mazliet neierasta brokastu omlete ar tortilju. Bet pūles ir tā vērtas. Es to izmēģināju 2-os variantos. Otra ar spinātiem.
Sastāvdaļas
3 olas
50 g olu baltums (vai 1 maza ola)
1 pilngraudu tortilja (medium, ~ 62 g)
120 g 10% siers
120 gr vājpiena biezpiens
45 g zaļie lociņi
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Sakuļ olas ar olu baltumu, garšvielām un lej pannā, kura minimāli iesmērēta ar eļļu (2 gr).
2. Cep pannā zem vāka, ne pārāk lielā temperatūrā, lai olas paspēj “saķerties”.
3. Pa to laiku sarīvē sieru un sajauc to ar biezpienu un sagrieztiem lociņiem.
4. Kad omlete ir puslīdz apcepusies no apakšas, tai pa virsu uzkaisa 1/2 no siera-biezpiena-lociņu masas un uzliek pa virsu/cieši piespiež tortilju.
5. Nedaudz pacep un apgriež (varbūt būs nepieciešamas iemaņas) omleti uz otru pusi. Uz otras puses – omletes puses arī uzkaisa otru siera-biezpiena-lociņu masu un pārloka uz pusēm.
6. Apcep no vienas puses, pēc tam, apgriež un apcep no otras puses. Ļauj izkust sieram un bauda….bauda, bauda…Tas ir kaut kas….Viena porcija uz 2 ām reizēm, vai 2 personām.
Uzturvērtība visai porcija (562 g ) OB = 100,2 g, OH = 38,7 g, T = 45,1 g, Kcal = 863 kcal.
Tātad 1/2 porcija būs: OB = 50,1 g , OH = 19,4 g, T = 22,6 g, Kcal = 431,4
Uzturvērtība 100 g
OB = 17,8 gr
OH = 6,8 gr
T = 8 gr
Kcal = 154
Otrs variants: 1 olai pievienoju 150 gr olu baltumu, 20 gr spinātus un pildījumamam 100 gr siers + 100 gr vājpiena biezpiens+dilles. Nu, mazliet dzīvespriecīgākas krāsas….:)
Atbildēt