Pagājušās nedēļas nogalē bija jābrauc ciemos un protams, negribējās man tā vienkārši sēdēt pie galda un skatīties kā citi ēd kūkas-treknās… Es braucu ar savējo…:) Un ēdu to (un protams, dalījos ar citiem) bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Sastāvdaļas
( Diametrs  20 cm)
Mīklai
200 gr vājpiena biezpiens
150 gr rīsu milti
1 ola
25 gr kokoseļļa
1 tējk.cep.pulveris
Saldinātājs, vanilīns
Pildījums
1 bumbieris (180 gr)
50 gr valrieksti (ja gribas, var protams, likt vairāk)
15 gr kļavu lapu sīrups
300 gr vājpiena biezpiens
120 gr olu baltums
10 gr kukurūzas ciete (bet var nelikt-bet ar cieti labāk turas kopā biezpiena masa)
Saldinātājs, vaninļa
Pagatavošana
Sajauc mīklas sastāvdaļas un ieliek mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī.  Sasmalcina valriekstus un pannā apgrauzdē ar sīrupu. Atdzesē. Biezpienam pievieno olu baltumu, saldinātāju ar vaniļu. Izņem no ledusskapja mīklu un veido tartes formā “grozinu” ar maliņām. Sasmalcinātus valriekstus pannā apcep  kļavu lapu sīrupā. Apakšā liek nomizotu, sagrieztu bumbieri, karamelizētos valriekstus un, pa virsu biezpiena – olu baltumu masu. Liek cepeškrāsnī cepties ~175 grādos ~40-45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (740 gr) ir 1420 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13 gr
OH = 17,3 gr
T = 1,2 gr
Kcal = 150