Spinātu rulete ar foreles-biezpiena krēmu
Jau pavisam drīz Lieldienas. Būs daudz brīvdienas, jāklāj svētku galds. Manuprāt, šī ir viena laba ideja, ko varam likt blakus krāsainajām oliņām.
Sastāvdaļas
250 gr olu baltums
39 gr spināti
30 gr auzu klijas
110 gr mazsālīta forele
300 gr biezpiena krēms Alma (jaunums RIMI)
30 gr zaļumi
Pagatavošana
Olu baltumu sablendē ar spinātiem. Pievieno klijas. Sajaukto masu lej uz paplāts un cep “biskvītu” ~175 grādos. Biskvītu izņem un vēl siltu sarullē. Noliek, lai atdziest.
Pa to laiku gatavo pildījumu:
Smalki sagriež foreli, zaļumus un sajauc ar biezpiena krēmu. Kad rulete atdzisusi, to pārsmērē ar biezpienas-foreles-zaļumu krēmu un sarullē. Labu apetīti!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,1 gr
OH = 4,8 gr
T = 26 gr
Kcal = 88,2
Sveiki! Man ir jautājums par “biskvītu”. Kā tehniski pareizi to masu uztaisīt, jo es sablenderēju olbal.+spināti+klijas, ielēju uz plāts un cepu, taču man sanāca ļoti plāna izceptā kārta. Varbūt vajadzēja kārtīgi tos olbaltums samixēt un tad pievienot sablendētus spinātus? Visas sastāvdaļas bija grams gramā.
Es liku uzreiz visu kopā: spinātus un olbaltumu un sablendēju. Pēc tam pievienoju auzu klijas un liku cepties….Sanāca, kā redzams foto…
Sveika! Es brīvdienās mēģināšu cept, bet olu baltumus saputošu līdz stingrai konsistencei, tad pielikšu blenderētus spinātus un klijas. Tā sanāks biezāka rulete.
Sveika! Jā, noteikti var arī tā darīt. Biskvīots būs pufīgāks. Esmu jau agrāk ko līdzīgu gatavojusi, bet tad es putoju to visu virtuves kombainā: https://www.edunsporto.lv/?p=4012