Turku zirņu salāti ar avokado
Kaut kas viegls un tajā pašā laikā sātīgs. Veselīgi un ļoti gardi salāti, kurus var ēst gan pusdienās, gan vakariņās, nebaidoties no liekā svara.
Sastāvdaļas (1-2 porcijas)
1 bundžiņa (400 ml) konservēti turku zirņi (240 g netto svars nolejot šķidrumu), vai konservētas pupiņas
60 g spināti
1 gatavs avokado
Garšvielas: kurkuma, saldā paprika, pipari, sāls
Izsmidzināmā extra virgin eļļa (4-5 pūtieni, kas ir ~ 5 g)
Sezama sēkliņas un citronpipari pārkaisīšanai
Pagatavošana
1. Turku zirņiem nolej ūdeni. Nosusina.
2. Vienā trauciņa sajauc visas garšvielas.
3. Turku zirņu liek traukā, apsmidzina ar eļļu un samaisa.
4. Pievieno garšvielas ar sāli. Samaisa un ber uz cepamās plāts.
5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī ~220 grādos un cep ~10 minūtes. Izņem atdzesē.
6. Uz šķīvja liek spinātus, sagrieztu avokado, turku zirņus. Apsmidzina ar eļļu un pārkaisa ar sezama sēkliņām un citronpipariem.
Pēc izvēles, ja kalorijas atļauj, var pievienot garneles vai tunci.
Visas porcijas (370 g) uzturvērtība (var dalīt arī uz 2 porcijām)
OB = 15,8 g
OH = 40,6 g
T = 35 g
Kcal = 455
Atbildēt