Šo picu mierīgi varētu nosaukt par “Fitnesa picu”. Arī šoreiz es parādu to, ka drīkst un var ēst picas arī “diētas” laikā.  Tās uzturvērtība ir vienkārši izcila. Nu, nemaz nerunājot par tās garšu. Sēnes, vistas gaļa, tomāti, siers…un kraukšģīga picas maliņa, ko gan vēl?
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 gr vājpiena biezpiens
1 ola
30 gr kukurūzas milti
Sāls
Pa virsu
50 gr dabīgais jogurts
30 gr adžika RIMI
100 gr kūpināta vistas fileja (Rubeņu, vai Vārpas,  vai 80 gr kūpināts vistas giross, vistas gaļa, vai kūpināta liellopa fileja(Rīgas miesnieks, Marno De Lukss)
80 gr šampinjoni ( sēņu vietā var likt jebkurus dārzeņus 80 gr)
Dilles, zaļumi
1 neliels tomāts (100 gr)
50 gr 10% siers
Pagatavošana
Biezpienu sajauc ar olu, miltiem, sāli. Mīklu liek uz cepamās plāts, formē ar roku (var samitrināt) un karotes palīdzību plānu apaļu ripu un liek to cepties ~10-12 minūtes 180 grādos. Kamēr cepas pamatne, gatavo pildījumu: sajauc jogurtu ar adžiku. Sagriež vistas fileju, zaļumus, tomātu. Šampinjonus sagriež, nedaudz apsāla, sapiparo un nedaudz apcep uz sausas, karstas pannas. Sieru sarīvē. Pamatni izņem, nedaudz atdzesē uzsmērē pusi no jogurtas-adžikas masas.Pa virsu liek vistas filejas – šampinjonu-zaļumu maisījumu. Pa virsu izkārto tomātu šķēlītes. Pārlaista ar atlikušo jogurta -adžikas mērcīti. Pa virsu pārlaisa sarīvētu sieru.Liek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, līdz siers izkusis. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 695 gr) OB = 100,6 gr, OH = 40,5 gr, T = 16,9 gr, Kcal = 715 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,2 gr
OH =  5,8 gr
T = 3,1 gr
Kcal = 103