Man šorīt agri nenāca miegs un tādējādi man tapa lieliskas brokastis. Iedvesmojoties no iepriekšējās maizīšu receptes, kas man ļoti patika, nolēmu pamēģināt to ar to pašu mīklu pamēģināt izcept saldās biezpiena -melleņu maizītes. Vienreizēji gardas, man ļoti patika.
Sastāvdaļas (3 gab x 12 cm.)
Pamatnei
180 g vājpiena biezpiens
1 ola
~80 gr pilngraudu kviešu milti (var likt arī citus miltus), bet jāskatās pēc biezpiena mitruma- miltus liek tik daudz, lai var izveidpot “groziņus”)
1 tējk.cepamais pulveris
Saldinātājs pēc  izvēles
Pa virsu
200 gr vājpiena biezpiens
100 gr olu baltums
90 gr mellenes
Vaniļa
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Biezpienu sajauc ar olu, miltiem, saldinātāju un cepamo pulveri.
2. Mīklu sadala trīs vienādās daļās. Ar rokām uz cepmās plāts veido groziņus ar maliņām.
3. Sajauc biezpienu ar olu baltumu un saldinātāju. Izdala masu vienādi pa 3 groziņiem.Tad uzliek pa virsu mellenes un pa virsu uzliek atlikušo biezpiena masu. Liek cepeškrāsnī ~180 grādos un cep ~30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai: (705 gr) OB = 95,3 g, OH = 76,3 g, T = 10,2 g, Kcal = 857
Tātad, vienā būs OB = 31,8 g, OH = 25,4g, T = 3,4 g, Kcal = 286

Otrreiz to pašu pagatavoju tartaletes formā: nu, skaisti jau izskatās un liekas, ka pat garšo labāk….