Manas mīļākās dienas, droši vien, kā jau visiem citiem ir brīvdienas. Tad es varu realizēt to, ko pa brīvdienām esmu izsapņojusi. Kā atpūsties, un protams, ko gardu pagatavot. Mana lielā vājība ir lielogu mellenes! Un, nu, beidzot  tās tirgū pieejamas par pavisam samērīgu cenu (5-9 Euro/kg) . Un būtībā, to jau nevajag nemaz tik daudz, lai iepriecinātu sevi un savus tuvos ar kādu gardu našķi.
Sastāvdaļas
400 gr vājpiena biezpiens
1 ola
50 gr rīsu milti
50 gr mellenes
Saldinātājs pēc  izvēles
Pagatavošana
Biezpienu sajauc ar olu, miltiem, saldinātāju.  Mīklu sadala 5 vienādās daļās  (pa 100 gr katrā). Ar rokām veido apaļas bumbiņas, kuru vidī liek mellenes, un rūpīgi tās iemīca mīklā. Apviļā rīsu miltos, bet to formu obligāti saglabā apaļu. Liek 5 apaļas bumbiņas uz uzkarsētas pannas, un uzreiz nogriež daudz, daudz zemāku temperatūru (ļooooti zemu!). Uzliek pannai vāku un cep ~5-7 minūtes no vienas puses, tad ļoti uzmanīgi apgriež uz otru pusi un cep vēl 10 minūtes no otras puses. Plācenīši, uz tā rēķina, ka ir ļoti maz miltu, sanāk ļoti maigi, mīksti un, protams, gardi!
Uzturvērtība visai porcijai (555 gr) 680 kcal. Tātad porcija 2 personām, vai 2 ām ēdienreizēm.Viena būs 342 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 16,3 gr
OH =  10,5 gr
T = 1,5 gr
Kcal =123