Ja jau ir saldas, tad noteikti var būt arī sāļas mazas, gardas sēņu tartaletes. Arī šīs izdevās lieliskas! Noteikti iesaku pagatavot.
Sastāvdaļas
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
50 gr pilngraudu kviešu milti
50 gr rīsu milti (var izmantot jebkurus miltus)
5 gr extra virgin eļļa (var nelikt mazāk kcal būs)
Sāls
1 tējkarote cepamais pulveris
Pildījums
280 gr (pa 70 gr katrai tartaletei) sēņu-dārzeņu sautējums, kuru pagatavoju (visu sagriezu un pannā izsautēju jau iepriekš:
240 gr šampinjoni brūnie
330 gr kūpināta tītara gaļa
1 paprika (175 gr)
1 sīpols (120 gr)
1 burkāns 9113 gr)
50 gr zaļie lociņi
Sāls, pipari

(sēņu – dārzeņu atlikums aizgāja kabaču picai)

Pārliešanai tartēm:
1 ola
50 gr dabīgais jogurts
100 gr piens
Pagatavošana
Vispirms sagriež un izsautē sēnes ar dārzeņiem. Liek atdzesēties. Sajauc olu ar biezpienu, miltiem, cepamo pulveri un sāli, iejauc mīklu un liek to ledusskapī uz minūtēm 15-20. Izņem un ar mitrām rokām veido groziņus silikona formiņās vai tikapt labi veido uz paplāts brīvas formas groziņus (bez veidnes) veidojot augstas maliņas. Katrā tartē ieiek pildījumu pa 70 gr un pārlej ar olu-jogurta-piena maisījumu. Liek cepeškrāsnī ~175-180 grādos un cep gatavu. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (4 tartaletēm): 1050 kcal

Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,7 gr
OH = 11,7gr
T = 3,3 gr
Kcal = 127