Šī tarte ir kaut kas debišķīgs. Jāsaka paldies manai jaukajai klientītei, kura mani apsveica ar uzvaru sacensībās un uzdāvināja (zinot manu vājību uz mellenēm) veselu “kausu” ar lielogu mellenēm! Ideja, kur tās izmantot radās ātri!
Sastāvdaļas
Pamatnei
1 ola
200 gr vājpiena biezpiens
25 gr kokosriekstu eļļa
150 gr milti (es ņēmu rīsu miltus)
 Saldinātājs
1 tējk.cepamais pulveris
Vaniļa
Pildījums
Apakšējā kārta
180 gr biezpiens (svaigais siers) Ricotta (6% RIMI, te nepieciešams pastveidīgs, var izmantot arī Alma biezpiena pastu)+ saldinātājs pēc izvēles. Būtībām varēja arī 2 paciņas likt, jo tartes maliņas to atļāva.
Virskārta
350 gr mellenes
100 gr ūdens
35 gr kukurūzas ciete
1 olas dzeltenums
50 gr piens
Saldinātājs
Pagatavošana
Vispirms sajauc mīklu: biezpienu saberž ar olu, pievieno miltus, cepamo pulveri, saldinātāju, vaniļu, kokoselļu. Mīklu sajauc un ieliek ledusskapī uz minūtēm 20. Izņem un liek cepamajā formā veidojot sānu maliņas. Jācenšas pēc iespējas plānāku to veidot. Apakšu sadursta ar dakšiņu,lai neceļas vidus uz augšu (es aizmirsu…) Liek cepeškrāsnī uz minūtēm 25-30 un cep gatavu. Atdzesē.
Mellenes savāra ar ūdeni un sablendē. Olas dzeltenumu sajauc ar pienu un cieti. Iemaisa mellenēs un maisot vāra, kamēr sabiezē. Atdzesē.
Atdzisušajā tartē apakšā liek  un izlīdzina Ricottas biezpienu, sajauktu ar saldinātāju un vaniļas cukuru. Pa virsu atdzisušo melleņu krēmu.Dekorē ar veselām mellenēm.Liek ledusskapī atdzist un sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1160 gr) ir  1600 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,7 gr
OH = 18,6 gr
T = 2,2 gr
Kcal = 138,4

Ricottas vietā (zaļais iepakojums) var izmanti arī jebkuru paciņu biezpienu (mitru, viendabīgu) vai Alma biezpiena pastu (attēlā).