Aprikozu kārtainā deserta kūka
Jau labu laiku man galvā rosījās doma par kādu desertu/kūku. Un pirms riskēt un gatavot to uz kādiem svētkiem lielāku, nolēmu, ka vispirms ir jāuztaisa ģenerālmēģinājums mazajai “kūciņai”/desertam. Domāts darīts. Kā formu izmantoju konditorejas gredzenu (8cm diametrā), kuru uzliku uz šķīvja. Uztuvērtība šai kūkai uz 100 gr ir tikai 111 kcal! Un es jums teikšu, ka tas ir kaut kas! Super! Noteikti iesaku izmēģināt! Un šo es noteikti gatavošu arī “lielformāta”.
Sastāvdaļas
1 kārtai
50 gr dateles
2 rīsu galetes (10 gr)
1 tējkarote kakao (4 gr)
2 karotes ūdens
2 kārtai
50 gr piens 2%
70 gr dabīgais jogurts
Vaniļa
1 tējkarote (~9-10 gr) želatīns
Saldinātājs pēc savas izvēles
3 kārtai
50 gr aprikozu biezenis (300 gr aprikozes+100 gr ūdens+saldinātājs= savārīts, sablendēts)
20 gr ūdens
1/2 tējkarote ( ~ 4-5 gr) želatīns
1 neliela aprikoze
Pagatavošana
1. Gatavo 1 kārtu: dateles, ja nepieciešams izmērcē (man tās bija pietiekoši svaigas un mīkstas, nebija nepieciešams) un sagriež smalkākos gabaliņosi, salauza galetes gabaliņos, pievieno kakao tējkaroti, ūdeni un visu sabendē lipīgā masā. Masu liek un sablietē formiņai apakšā.
2. Gatavo 2 kārtu: uzkarsē pienu (es ieliku mikroviļņu krāsnī uz ~40-50 sek) un pievieno ātri kūstošo želatīnu. Kārtīgi izmaisa. Ja ir kunkulīši, ieliek vēlreiz mikroviļņu krāsnī un atkal izmaisa. Pievieno dabīgo jogurtu, vaniļu, saldinātāju un visu samaisa. Masa sāk jau maisot biezēt. Piena-jogurta masu lej uz formas pamatnes.Liek ledusskapī sastingt
3. Gatavo 3 kārtu: 20 gr karsta ūdens izmaisa želatīnu, pievieno biezeni. Uz sastingušās piena kārtas liek sagrieztas aprikozes un pārlej pāri aprikozu masu. Liek atkal ledusskapī sastingt. Rotā pēc savas patikas.
Kā to dabūju ārā? Ar fēnu pa perimetru mazliet pasildīju…:)
Uzturvērtība visai porcijai: 345 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,1 gr
OH = 18,7 gr
T = 1 gr
Kcal = 110,7
Uztaisīju ar blendētu zemeņu virskārtu (jo jāiztīra ledusskapis jaunajai ražai). Nu ko lai saka? Šī kūciņa ir uz palikšanu manās receptēs – dievīga. Un tā kā tik maza konditorejas riņķa man nav, uztaisīju vairākās silikona kēksu formiņās. Ar izņemšanu nekādu problēmu, tādā ziņā silikona formiņas “rullē”! :))) Paldies par kārtējo foršo recepti.
Jā, noteikti ar zemenēm arī būtu ļoti labi! Es nākamo nedēļu taisīšu “lielo variantu”- māsai vārda dienā! Tad, nu, tagad domāju, varbūt arī paņemt citas ogas?