Mana ēdienkarte nav iedomājama bez biezpiena. Es to varētu ēst visos iespējamos veidos un ēdienos. Gan saldos, gan sāļos. Tomēr vislabāk man patīk dažādi sacepumi ar augļiem, ogām. Garšīgi, veselīgi un pats galvenais figūrai draudzīgi.
Sastāvdaļas
(forma 26 cm diametrā)
700 g vājpiena biezpiens
5 olas
150 g dabīgais jogurts
30 g kukurūzas ciete
70 g kukurūzas milti
15 g vaniļas cukurs
300 g dažādas ogas (man bija avenes, mellenes un aprikozes)
Saldinātājs
1 tējk.cepamais pulveris
Pagatavošana
1.Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem un saputo stingrās putās.
2. Biezpienu sablendē viendabīgā masā ar olu dzeltenumiem, jogurtu, saldinātāju, vaniļu, kukurūzas cieti, miltiem.
3. Pievieno ogas un sajauc. Uzmanīgi, lēnām iemaisa olu baltumus.
4. Masu lej formā, liek cepeškrāsnī ~170-175 grādos un cep ~50 minūtes
Uzturvērtība visai porcijai ( 1540 g brutto/ …g netto) OB = 186,3 g, OH = 149 g, T = 37 g, Kcal = 1775
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,7 g
OH = 8,8 g
T = 2,6 g
Kcal = 110