Pica (bez miltiem) ar Dorblu sieru un šampinjoniem
Jau atkal viena lieliska veselīgā pica tievētājiem, svara vērotājiem bez miltiem un veselīgā dzīvesveida piekritējiem. Dorblu siers?? Trekns taču! Jā! Taču mieru-tikai mieru! Ieraudzīju mūsu Rīgas c/tirgū tādu skaistu, dzeltenu, sagribējās izmēģināt. Bet ne jau tā, lai liktu to uz sviestmaizes. Es to pievienoju pavisam nedaudz uz visu lielo dārzeņu, gaļas masu, tikai garšai, izskatam, un juhū – varam to baudīt to bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Sastāvdaļas
Pamatnei
800 vistas fileja
300 gr šampinjoni
360 gr brokolis
280 gr paprika
80 gr sīpols
30 gr ķiploks
Virsmai
120 gr šampinjoni
200 gr marinēti gurķi
120 gr paprika
1 sīpols (120 gr)
3-4 daiviņas ķiploks
100 gr olu baltums
100 gr 10% siers
60 gr adžika (Krievijas ražojums)
200 gr dabīgais jogurts
70 gr Dorblu siers ar kurkumu (pirku c/tirgū)
Dilles, pētersīļi
Pagatavošana
1. Samaļ vistas fileju ar sīpoliem, ķiplokiem.
2. Sasmalcina šampinjonus, sagriež smalki papriku.
3. Sajauc vistas filejas malto gaļu ar sasmalcinātajiem šampinjoniem, pievieno olu baltumu, garšvielas. Masu klāj uz plāts, veidojot nelielas maliņas un liek cepeškrāsnī. Cep 180 grādos ~30 minūtes.
4. Gatavo pildījumu “picai”: sagriež un izsautē dārzeņus. Atdzesē.
5. Pievieno sarīvētu 10% sieru.
6. Sajauc jogurtu un adžiku un pievieno dārzeņiem. Masu klāj uz gaļas pamatnes un liek cepeškrāsnī, cep gatavu.
7. Sarīvē Dorblu sieru un sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem.
8. Kad pica gatava pārkaisa to ar Dorblu sieru un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5 minūtēm, lai izkūst siers.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,7 gr
OH = 2,6 gr
T = 2 gr
Kcal = 70,4
Atbildēt