Tartaletes ar sieru, biezpienu un zaļumiem
P
icu gatavojot palika pāri pavisam nedaudz Dorblu siers ar kurkumu. Izdomāju, ka varētu to izmantot pagatavojot kādu gardu sāļo tartaleti. Un ziniet? Tā izdevās super laba un garda!
Pamatnei (2 gab x 10 cm)
1 ola
30 gr pilngraudu kviešu milti
50 gr rīsu milti
250 gr vājpiena biezpiens
25 gr karsts ūdens
4 gr eļļa
Sāls, garšvielas
Pa virsu
1 ola
40 gr olu baltums (vai vienas lielas olas baltums)
100 gr vājpiena biezpiens
50 gr dabīgais jogurts
35 gr siers Dorblu (ar kurkumu)
Sāls, garšvielas
Dilles, pētersīļi
Pagatavošana
1. Sajauc biezpienu, eļļu, sāli, garšvielas un karstu ūdeni
2. Atsevišķā traukā sajauc abus miltus. Pamazām miltus piejauc “slapjajai“ masai un samīca mīklu. Uz minūtēm 20 ieliek ledusskapī.
3. Izņem mīklu, liek mīklu formiņās (man 2 gab x10 cm), veidojot sānu maliņas un liek cepeškrāsnī uz ~15 minūtēm 180 grādos.
4. Pa to laiku gatavo pildījumu: sajauc olu ar olas baltumu, biezpienu, jogurtu.
5. Pievieno sarīvētu Dorblu sieru, zaļumus.
6. Izņem tartaletes, piepilda un liek atpakaļ cepeškrāsnī 175 grādos un cep gatavas.
Uzturvērtība abām tartaletēm kopā: 735 kcal. Tātad vienā ~360 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13,2 gr
OH = 15,1 gr
T = 6,3 gr
Kcal = 174
Atbildēt