Auzu pārslu groziņi ar biezpienu un mellenēm
Manas mīļās mellenes vienmēr un visur. Šoreiz mazajos groziņos. Ja ir mazās formiņas, tad iesaku izmēģināt: lielisks gardums!
Sastāvdaļas (6 groziņiem)
Groziņiem
1 olas dzeltenums
130 gr auzu pārslas
20 gr valrieksti
80 gr dateles
60 gr dabīgais jogurts
1/2 tējk.cep.pulveris
Pildījums
230 gr vājpiena biezpiens
50 gr olas baltums ( es palikušās 1 olas baltumam vēl pievienoju ~20 gr no lielās pudeles, jo man bija kaut kāda pavisma maza ola trāpījusies…)
Saldinātājs
~100-120 gr ogas jebkuras, kas patīk un garšo sezonā. Man protams, mellenes!
Pagatavošana
Auzu pārslas sablendē ar riekstiem, datelēm, olas dzeltenumu, dabīgo jogurtu un cepamo pulveri. Masu sadala 6 vienādās daļās. Masu liek silikona groziņos un veido ar mitrām rokām groziņa formu. Ieliek groziņus cepeškrāsnī uz ~7 minūtēm 180 grādos. Izņem un groziņu apakšā liek pa 3-4 ogām. Pa virsu liek sabendētu biezpienu ar olas baltumu, saldinātāju, tad atkal ogas un atkal biezpienu. Liek cepeškrāsnī un cep gatavus ~25-30 minūtes (atkarīgs no krāsns).
Uzturvērtība visiem 6 gab (695 gr) ir 1289 kcal : 6 gab = ~215 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,4 gr
OH = 22,9 gr
T = 4,3 gr
Kcal = 185
Atbildēt