Laiciņu atpakaļ, es jūsu uzmanībai piedāvāju burvīgu, mazu deserta kūciņu:  (https://www.edunsporto.lv/?p=11230).  Kūciņa izdevās patiešām  fantastiski garda. To novērtēja arī “neveselīgo” ēdienu cienītāji. Nedēļas nogalē paredzēts brauciens ciemos pie mīļās māsiņas svinēt mūsu abu vārda dienas un izdomāju šoreiz  izmēģināt “lielo” versiju,  to nedaudz “uzabojot” ar vēl vienu  – melleņu kārtu un līdz ar to pat samazinot tās kcal daudzumu uz 100 gr.
Sastāvdaļas
1 kārtai

300 gr dateles
60 gr rīsu galetes (6 gab)
40 gr  kakao
2 karotes ūdens (jāskatās pēc masas konsistences – pievienojam, ja masa ir par sausu)
2 kārtai
200 gr piens 2%
400 gr dabīgais jogurts
Vaniļa
15 gr želatīns
Saldinātājs pēc  izvēles
3 kārtai
450 aprikozes + ~100 gr ūdens + saldinātājs = savārīts, sablendēts
13 gr želatīns
200 gr svaigas aprikozes
4 kārtai
500 gr mellenes + 100 gr ūdens+saldinātājs = savārīts sablendēts (sanāk pašķidra masa)
15 gr želatīns
200 gr svaigas mellenes
Pagatavošana
Vispirms pagatavo aprikozu un melleņu biezeņus un atdzesē tos. Tos pagatavoju jau iepriekšējā vakarā. Torti gatavoju divus vakarus.
1. Dateles, ja nepieciešams izmērcē, aplejot tās uz minūtēm 20 ar vārošu ūdeni. Nolej ūdeni un sagriež smalkākos gabaliņos. Galetes salauž mazākos gabaliņos un liek virtuves kombainā un sasmalcina, pievieno kakao, dateles un visu sabendē lipīgā masā. Masu, ja nepieciešams atdzesē ledusskapī. Atdzisušu masu sablietē formiņai apakšā. Formai apkārt liek cepamo papīru (būs vieglak no formas atbrīvot.
2. Gatavo 2 kārtu: 17 gr želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Pienu sablendē ar jogurtu, saldinātāju vaniļu. Uzbriedināto želatīnu  liek karsta ūdens peldē un  izšķīdina (skatīties, lai ūdens neuzvārās!) Izšķīdināto želatīnu pievieno piena – jogurta masai, kārtīgi izmaisa un  pārlej pāri pamatnei un liek formu ledusskapī sastingt.
3. Gatavo 3 kārtu: 13 gr  želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Uz sastingušās piena-jogurta masas kārto sagrieztas aprikozu šaķēlītes. Uzbriedināto želatīnu  liek karsta ūdens peldē un  izšķīdina (skatīties, lai ūdens neuzvārās!) Izšķīdināto želatīnu pievieno aprikozu biezenim, kārtīgi izmaisa un  pārlej pāri piena – jogurta masai un aprikozu šķēlītēm. Un atkal liek formu ledusskapī sastingt.
4. Gatavo 4 kārtu: 15 gr  želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Uz asastingušās aprikozu kārtas kārto svaigas mellenes. Uzbriedināto želatīnu  liek karsta ūdens peldē un  izšķīdina (skatīties, lai ūdens neuzvārās!) Izšķīdināto želatīnu pievieno melleņu masai, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri aprikozu kārtai ar mellenēm. Liek ledusskapī sastingt.
Un no rīta to baudam, izbaudam un priecājamies par dzīvi, cik tā tomēr  ir skaista!
Visas tortes svars 2700 gr un 2506 kcal.
Uzturvērtība 100 gr (juhū – nu,vai tā nav lieliska?!)
OB = 4,7 gr
OH = 16,4 gr
T = 0,7 gr
Kcal = 92