Zefīra- zemeņu deserts
Ja vien jūs zinātu, kas šis ir par gardumu! Mēli var norīt! Kā jau parasti viss ģeniālais savā būtībā ir pavisam un absolūti vienkāršs. Ātri, vienkārši, fantastiski gardi un atsvaidzinoši! Noteikti iesaku!
Sastāvdaļas ( 1 porcijai)
125 gr dabīgais jogurts SKYR
1/2 no dubultā zefīra (~17 gr)
200 gr svaigas zemenes
10 gr valrieksti
5 gr kļavu lapu sīrups (bez abiem pēdējiem, protams var iztikt- mazāk kcal rezultātā)
Pagatavošana
Pusi no dubultā zefīra sagriež smalkāk un sajauc ar jogurtu. Atstāj, lai zefīrs “izšķīst”jogurtā (skābaā vide savu izdarīs). Sagriež zemenes (ja vēlas “smukumu” porcijai, atstāj arī kādas veselas ogas, ko uzlikt pa virsu), sajauc ar jogurta – zefīra masu un pilda trauciņā. Dekorē ar ogām, valriekstiem un kļavu lapu sīrupu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 357 gr)
OB = 17 gr
OH = 23,9 gr
T = 7,1 gr
Kcal = 287,3
Sveika, Ineta. Paldies par lielisko recepti. Tieši mājās gadījās visas sastāvdaļas. Kā naglai uz galvas??
Sakiet, vai ejot uz zāli ar mērķi notievēt un iegūt tvirtāku augumu, šo var ēst pēc treniņa, kad kājas ir galīgi piedzīts? ? Respektīvi, pēc jaudīga treniņa. Vai tomēr labāk dienas pirmajā pusē, vai tievētājiem labāk vispār nē?
Var ēst arī vakarā un arī pēc treniņa, ja vien Jums jau nav apēstas visas dienas kcal. Nav tik būtiska nozīme, ko ēdiet vakarā. a pa dienu neesiet “savākusi”dienas normai paredzētos ogļhidrātus (bet zemenes un zefīrs būs tieši OH avots), tad droši variet tos apēst arī vakarā ar šo desertu. Bet teorētiski pēc treniņa (smaga, jaudīga un tievētājiem) ir nepieciešams uzņemt olbaltumvielas.