Tarte (pica) ar ķimeņu sieru un šampinjoniem
Esmu atradusi mīklu tartēm, kas man ir ļoti iepatikusies. Tā kā mājās atlikumos ir vēl ķimeņu siers, atradu lielisku veidu, kā to “utilizēt” sāļajā tartē.
Sastāvdaļas
Pamatnei (3 gab x 10 cm)
1 ola
180 gr vājpiena biezpiens (šoreiz no paciņām-tātad diezgan “slapjš”)
30 gr rīsu milti
30 gr kukurūzas milti
15 gr kokoseļļa
1/2 tējk.cep.pulveris
Sāls šķipsniņa, provansas garšvielas
Pildījums
100 gr šampinjoni
50 gr burkāns (vai paprika)
100 gr 10% ķimeņu siers (vai jebkurš cits, arī, protams)
25 gr zaļie lociņi
100 gr dabīgais jogurts
80 gr olu baltums
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Sajauc olu ar biezpienu, cepamo pulveri. Iemaisa miltus un saveļ bumbu, kuru liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pa to laiku sagriež sēnes, sarīvē burkānu un izsautē tos pannā. Atdzesē. Sarīvē ķimeņu sieru. Izņem mīklu un sadala 3 vienādās daļās (vai arī liek to vienā,20 cm formā) un veido pamatni ar sānu maliņām (ar mitrām rokām tas izdodas labāk). Es vienu tarti liku silikona veidnē, bet divas vienkārši izveidoju uz cepamā papīra brīvā formā ar rokām – bet tad tās maliņas tomēr izplūda, neturēja formu un sanāca kā piciņa.:) Sajauc sēnes ar sieru, jogurtu, olu baltumu, pievieno garšvielas un pilda tartēs. Tartes liek cepeškrāsnī ~175-180 grādos uz ~20 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (665gr) ~903 kcal. Tātad vienā tartē ir ~ 300 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,9 gr
OH = 9,2 gr
T = 5,2 gr
Kcal = 136
Atbildēt