Biezā pica ar vistas gaļu un šampinjoniem
Tik ļoti man iegaršojās “ātrā pica pannā”, ka nolēmu to uzcept vēlreiz, bet lielākā formātā, ar nelieliem “uzlabojumiem” (kas to padarīja vēl superīgāku) sev nākošajai darba nedēļai pusdienām līdzi.
Sastāvdaļas
Pamatnei
3 olas
70 g olu baltums
(vai izmanto tikai 4 nelielas olas)
275 g vājpiena biezpiens
120 g milti (es izmantoju rīsu miltus)
380 g kūpināts vistas giross (vai var izmantot jebkuru citu liesu gaļu)
1 1/2 (275 g) paprika
Pa virsu
1 neliels sīpols (58 g)
156 g šampinjoni (sēņu vietā var izmanto jebkurus dārzeņus)
100 gr zaļie lociņi
2-3 ēdamkarotes (~ 40 g) adžika
250 g 10 % siers (vai jebkurš liess siers līdz 18%)
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Sagriež smalki girosu, papriku, sīpolu, lociņus, sēnes.Sieru sarīvē.
2. Sēnes ar sīpoliem apcep uz minimāli iesmērētas pannas, pievieno sāli, piparus pēc vajadzības
3. Biezpienu sablendē ar olām (olu baltumu) un miltiem.
4. Biezpiena masai pievieno papriku, gaļu, sāli, piparus un masu izklāj uz plāts. Ar dakšiņas palīdzību izlīdzina ne pārāk biezā kārtā.
5. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~25-30 minūtes.
6. Sarīvēto sieru sajauc ar lociņiem un atdzisušām sēnēm.
7. Izņem izcepto pamatni, pārsmērē ar adžiku un pārkaisa ar siera-sēņu-lociņu maisījumu.
6. Liek atpakaļ cepeškrāsnī.Cepeškrāsni es izslēdzu un atstāju picu uz 10 minūtēm karstajā krāsnī, līdz izkūst siers.
Visas picas (2014 gr) vērtība OB = 270 g, OH = 120 g, T = 95,6 g, Kcal = 2479 kcal
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 45 g, OH = 20 g, T = 16 g, Kcal = 413
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 54 g, OH = 24 g, T = 19,12 g, Kcal = 496
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 68 g, OH = 30g, T = 24 g, Kcal = 620
Uzturvērtība 100 gr
OB = 18,5 gr
OH = 7,5 gr
T = 5,6 gr
Kcal = 151
Atbildēt