Vistas fileja ar dārzeņiem un sieru
Vēl viena sulīgas, maigas vistas filejas pagatavošanas recepte. Noteikti iesaku pamēģināt!
Sastāvdaļas
2 vistas filejas
Mazs tomāts
60 g zaļās pākšu pupiņas (man bija saldētas)
70 g liess siers 10% – 18%
20 g sinepes
30 g adžika/ tomātu mērce/pasta
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Izvēlas skaistas, gludas, palielas vistas filejas, kuras (ieteicams) iepriekšējā dienā iesaku to iemarinēt sinepēs, adžikā, pievienojot, protams, arī garšvielas pēc izvēles.
2. Gatavošanas dienā: tomātu sagriež gabaliņos un samaisa ar pākšu pupiņām, garšvielām.
3. Gatavojam no vistas filejas “laiviņas”: ar nazi iegriež pa vidu (nepārgriežot līdz pašai apakšai) un arī abos sānos . Vistas fileju atver un sapilda ar tomātiem un pākšu pupiņām.
4. Liek cepeškrāsnī un cep ~25-30 minūtes 175-180 grādos.
5. Izņem un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Ieliek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz ~10 minūtēm, līdz skaisti izkūst siers.
Uzturvērtība visai porcijai (~820 g)
OB = 138,5 g
OH = 11,3 g
T = 19,5 g
Kcal = 746,8
Tātad vienai vistas filejai būs: OB = 69,3 g, OH = 5,7 g, T = 9,8g, Kcal = 373,4 g
Atbildēt