Dārzeņu sautējums ar vistas fileju, korejas burkāniem un šampinjoniem
Viegls, taču tajā pašā laikā sātīgs un pikants vistas filejas sautējums.
Sastāvdaļas
850 g vistas filejas (3 gab)( vai 600 g atkauloti vistas šķiņķīši bez ādas)
1 selerijas sakne (300 gr)
250 gr šampinjoni
200 gr brokolis
1 paprika ( 230 gr)
100 gr puravs
20 gr ķiploki
200 gr korejas burkāni (pērku RIMI gatavus, nolejot lieko eļļu)
~ 150 g ūdens
Pagatavošana
Vistas fileju iemarinē iepriekšējā vakarā. Mana vislabākā, pārbaudītā marināde adžika+sinepes+sāls. Selerijas sakni sagriež un liek pannā izsautēt. Kad selerija pusmīksta, pievieno sagrieztas sēnes, brokoli, papriku un izsautē. Beigās pievieno garšvielas. Vistas fileju sagriež gabaliņos un izsautē pannā zem vāka atsevišķi. Gatavu to pievieno izsautētajiem dārzeņiem. Beigās iemaisa smalkāk sagrieztus korejas burkānus.
Visas porcijas uzturvērtība ( 2150 gr) OB =233,4 gr, OH = 65,9 gr, T = 47,1 gr, Kcal = 1567,3
Uzturvērtība 1/ 4 no porcijas OB =58,4 g, OH = 16,5 g, T = 11,8 g, Kcal = 392
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 77,8 g, OH = 22 g, T = 15,7 g, Kcal = 523
Atbildēt