Gardas, veselīgas biezpiena – melleņu-aveņu kūciņas tikai no četrām sastāvdaļām! Kur vēl vienkāršāk.
Sas
tāvdaļas ( 3 tartes  10 cm diametrs)

120 gr pilngraudu auzu pārslas
140 gr olu baltums
60 gr vājpiena biezpiens
Cukurs, vai saldinātājs
1/2 tējk.cep.pulveris
Pildījums
200 gr vājpiena biezpiens
120 gr olu baltums
Vaniļas cukurs vai vanilīns
100 gr mellenes, avenes
Pagatavošana
90 gr auzu pārslas samaļ (sablendēju). Pievieno 30 gr nesamaltās auzu pārslas, olu baltumus, biezpienu saldinātāju,  cepamo pulveri un sajauc mīklā. Noliek mīklu malā, lai auzu pārslas uzbriest.
Pildījumama biezpienu sablendē ar olu baltumu, saldinātāju un vaniļu viendabīgā masā. Liek mīklu formiņās (var arī ar brīvu roku uzreiz uz plāts veidot), veido sānu maliņas. Katrā tartē apakšā liek biezpiena masu, pa virsu iespiež ogas mellenes( pa 33 gr katrā) un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~30 minūtes.

Uzturvērtība visai porcijai (740 gr, 3 gab) ir 847 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13 gr
OH = 11,3 gr
T = 1,3 gr
Kcal = 114,4