Mans jaunais eksperiments – gardums bez olām. Pilngraudu tarte ar āboliem un ogām!  Avenes, jāņogas, āboli – salds, skābs, ļoti skābs – bet kopā tik lieliska garša.  Un tik viernkārša pagatavošana… Kur gan es agrāk biju…?
Sastāvdaļas

160 gr pilngraudu milti
100 gr silts ūdens
30 gr kokoseļļa (vai sviests)
Saldinātājs
Pildījums
300 gr avenes
1 vidējs ābols (180 gr)
100 gr jāņogas
35 gr kukurūzas ciete
50 gr ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
Siltam ūdenim pievieno eļļu un saldinātāju. Ūdeni ar eļļu  pievieno pilngraudu  miltiem un iejauc mīklu, kas nelīp pie rokām. Ābolu, nomizo, sagriež, pievieno ogas un liek katliņā karsēt.Nedaudz pakarsē – līdz ogas un augļi sāk izdalīt sulu. Pievieno cieti sajauktu ar ūdeni un saldinātāju un karsē, līdz masa sāk biezēt. Nedaudz atdzesē. Mīklu liek  formā un un izlīdzina. Pilda ar augļu-ogu masu un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~30 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (875 gr) 1130 kcal
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,6 gr
OH = 22,2 gr
T = 0,6 gr
Kcal = 129