Ir tik grūti paiet garām tirgū vai veikalā pavisam gatavām, dzeltenām, pūkainām, aromātiskām aprikozēm….:) 
Sastāvdaļas (1 gab)
Mīklai

100 gr vājpiena beizpiens
1 olas dzeltenums
40 gr pilngraudu milti (es izmantoju rīsu miltus)
5 gr kokosriekstu eļļa
Saldinātājs
Pildījums
200 gr aprikozes
50 gr ūdens
20 gr ( 1 ēdamkarote) kukurūzas ciete
Saldinātājs
Pagatavošana
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un noliek mīklu ledusskapī uz minūtēm 20.  Aprikozēm izņem kauliņus un sagriež smalkāk. Pievieno ūdeni ar saldinātāju, cieti, visu samaisa un liek karsēties: kamēr masa sāk biezēt. Minūtes 5 pamaisa un noliek malā.
Mīklu izņem no ledusskapja un uz paplāts (uz silikona paklājiņa, vai cepamā papīra) ar rokām veido četrstūra  (vai apaļu) tartes formiņu, veidojot akurātas ~1cm augstas maliņas, lai pildījumu ieliekot, tas neiztek. Masu pilda tartē un liek cepeškrāsnī ~175 grādos ~25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ir: 504 kcal (28 gr OB, 76 gr OH un 6,4 gr tauki) – tāds labas, kārtīgas pusdienas
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,4 gr
OH = 17,6 gr
T = 1,4 gr
Kcal= 114