Lavaša rulete ar gailenēm un vistas fileju
Pilnā sparā iesākusies sēņu sezona. Ideju, variāciju to pielietošanai ir bezgala daudz! Te būs viena no tām! Ļooti labs rezultāts!
Sastāvdaļas
1 lavašs (120 gr, no Prima food)
290 gr gailenes
220 gr pagatavota vistas fileja (var būt arī kūpināta vistas krūtiņa)
1 sīpols (100 gr)
1 paprika (155 gr)
3-4 ķiploka daiviņas (15 gr)
100 gr siers Spēkavīrs (vai cits liess siers)
1 ola
Sāls, pipari, garšvielas
Pārsmērēšanai
150 gr dabīgais jogurts
50 gr adžika
Pagatavošana
Sagriež gailenes, sīpolus, papriku, piespiež ķiploka daiviņas un visu pannā sacep/izsautē. Atdzesē nedaudz. Pievieno kubikos sagrieztu vistas fileju. Sajauc jogurtu ar adžiku un pārsmērē lavašu. Sarīvēto sieru pievieno atdzesētiem dārzeņiem un vistas filejai, pievieno olas baltumu un masu klāj uz pārsmērētā lavaša. Lavašu satin un pārsmērē ar olas dzeltenumu. Pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm 180 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai (1205 gr) : OB=130,9 gr, OH = 105 gr, T = 36,4 gr, kcal = 1155
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,8 gr
OH = 8,6 gr
T = 3 gr
Kcal = 96
Atbildēt