Brīvdienām vai garai darba dienai noderēs viegls, bet tajā pašā laikā sātīgs deserts ar mango, avenēm un čia sēklām!
Sastāvdaļas 2 porcijām
1 neliels gatavs mango (150 gr)
150 gr avenes (+6 gr želatīns, bet var iztikt)
150 gr vājpiena kefīrs
25 gr čia sēklas
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
Mango nomizo, sagriež un sablendē. Ja vēlas, var pievienot saldinātāju (es neliku). Liek ledusskapī uz kādu h, lai biezenis nedaudz sastingst. Avenes sablendē, pievienojot nedaudz saldinātāju. Ja gribas stingrāku masu – pievieno 6 gr uzbriedinātu un karsta ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu. Aveņu masu lej deserta traukā. Liek ledusskapī.  Kefīram pievieno čia sēklas, saldinātāju un samaisa.Liek ledusskapī, lai sēklas uzbriest. Sastingušai aveņu masai pa virsu lej kefīrā uzbriedinātas sēklas čia. Pa virsu liek sablend;etu mango. Glāzi ar desertu liek ledusskapī uz 3-4 h , vai pat labāk līdz rītam. Pa virsu pārkaisa ar sarīvētu melno šokolādi.
Uzturvērtība visai porcijai (475 gr)
OB = 11,6gr
OH = 36,9 gr
T = 9,4 gr
Kcal = 325