Kad sagribas kaut ko gardu, bet mājās nav olu, bet ir tikai olu baltums, biezpiens, noskumis banāns un saldētavā ogas. Ko no tā visa pagatavot? Maigu biezpiena-aveņu ruleti, pilnīgi pareizi!
Sastāvdaļas
180 gr olu baltums
1 banāns
50 gr rīsu milti
1/2 tējkarote cepamais pulveris
125 gr vājpiena biezpiens
125 gr svaigais siers Ricotta (11%)
100 gr avenes
Saldinātājs
Pagatavošana
Banānu sakuļ ar 30 gr olu baltumu, pievieno miltus. Pārējos 150 gr olu baltumu saputo stingrās putās. Banānu ar olu baltumu iemaisa olu baltumos un masu izlīdzina uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa. Iesaku cepamo papīru pirms  tam tomēr nedaudz iesērēt ar eļļu (tie mēdz būt dažādas kvalitātes) – lai ir garantija, ka varēs noņemt biskvītu no papīra. Liek cepešskrāsnī ~180 grādos 12-15 minūtes. Noņem un siltu  sarullē, atdzesē. Krēmam avenes uzvārīju ar saldinātāju. Pēc tam tās atdzisušas saputo kopā ar biezpienu un svaigo sieru Ricotta (11%-RIMI var nopirkt 250 gr iepakojums). Smērē uz biskvīta, sarullē un liek ledusskapī. Dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai (629 gr): OB = 47gr, OH=87 gr, T=14,9 gr, Kcal = 674
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,5 gr
OH = 13,8 gr
T = 2,4gr
Kcal = 107