Kartupeļu “pankūkas” ar kūpinātu lasi
Vai kartupeļu pankūkas drīkst ēst tievējot? Drīkst!
Sastāvdaļas
3 olas
5 kartupeļi (800 g, jau nomizoti)
100 g a/k lasis (vai svaigs lasis)
1 sīpols (100 g)
Sāls, svaigi malti pipari
Mērcītei: dabīgais jogurts, dilles, lociņi, ķiplociņš.
Pagatavošana
1. Kartupeļus sarīvē, nospiež lieko sulu.
2. Sajauc ar smalki sagrieztu lasi, pievieno olas.
3. Masu liek keksa formiņās ( vai cep kā pankūkas uz mazas liesmas) un cep gatavus 175 grādos ~ 30-40 min.
Uzturvērtība visai porcijai OB = 58,4 g, OH = 124,4 g, T = 32,4 g, Kcal = 1041
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 29,2 g, OH = 62,2 g, T = 16,2 g, Kcal = 521
Uzturvērtība 1/3 porcijas OB = 19,5 g, OH = 41,5 gr, T = 11 gr, Kcal = 347
Labu apetīti!
Sakiet lūdzu, ko Jūs izmantojiet cepšanai, piem. šīm pankūkām? Un ko omlešu gatavošanai? Man nav īsti skaidrs, gribētos pa veselīgo. Paldies jau iepriekš!
Iisti nesapratu jautaajumu. Viss tachu ir aprakstiits?
Sastāvs ir skaidrs, bet nav skaidrs tālākais – pankūkas tiek ceptas cepeškrāsnī uz cepampapīra vai pannā uz plīts? ja pēdējais, tad ko Jūs lietojiet eļļas vietā? Paldies!
Es izmantoju silikona keksiņu formas, vai silikona paklājinu.Cepeškrāsnī cepot uz cepampapīra.
Kā Jums šķiet, vai kaut ko līdzīgu varētu izcept no kabačiem?
Domāju, gan, kāpēc ne? .Vienīgi varētu būt šķidruma vairāk kabačiem.Lieko var nospiest.